TAGJAINK

A Szalon ajtaját évi két alkalommal nyitjuk meg az érdeklődő kollégák előtt, januárban és júniusban, ekkor tudunk új tagokat fogadni. Fél évig zárt csoportként dolgozunk. Ezalatt az idő alatt tematikus programjainkra várjuk a támogató szakembereket.

A rendszeres – havi egy alkalommal történő – találkozások mellett egy zárt FB csoport keretein belül folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, így egyetlen olyan szakmai kérdés, vagy dilemma sem maradhat megoldatlanul, ami foglalkoztat minket.

Érdekel a Coach Szalon,

JELENTKEZEM

Piller Sándor

Ha a személyes életünkben, vagy a munkában minőségi változásra van szükség, akkor először a gondolkodásmódunkon kell változtatni. Az enyém a hazai, amerikai és angol iskolákban végzett üzletszervezési és oktatói tanulmányaim, a nemzetközi nagyvállalatoknál töltött éveim, a különböző egyéni fejlesztési és filozófiai irányzatok, a kommunikáció, Mindfulness, és az alkotó fotográfia közötti összefüggések alakították. Számomra kiemelkedően fontos az élvonalbeli naprakész tudás és az érett hozzáállás a dolgokhoz, lelkesedéssel tölt el, ha újszerű, a világot előre mozdító ötletekkel találkozom.

A szakterületem a CQ, azaz Kooperatív Intelligencia, melynek megnyitásával magunk számára új szakmai lehetőségeket, a vállalkozások számára pedig kreatív, nyitott, alkotó környezetet teremthetünk, ahol az összefogás és az egyéni kibontakozás egyensúlyban van. A munka világa átalakulóban van, a technológia, az új generációk világképe, a nyitott gazdasági környezet új játékszabályokat hoz, és az, hogy evvel ki tud élni, az , tudom közhely, de fejben dől el. Az új képlet a következő: CQ>EQ>IQ , magyarul érveléssel és látványos ígéretekkel egyre kevésbé lehet az embereket motiválni, megtartani, valamint eredményeket elérni, közösségi élménnyel annál inkább.
A CQ fejlesztés elsősorban szervezeti döntéshozók vagy szakmai váltást, esetleg új vállalkozást tervezők számára előnyös.